Wat is een leuk cadeau om te vragen? 5 keer inspiratie

Wat is een leuk cadeau om te vragen?

‘Wat staat er op je verjaardags verlanglijstje?' Het is een veelgestelde vraag die voor veel keuzestress kan zorgen. Als kleine kinderen weten we maar al te goed wat we voor onze verjaardag willen. We hebben een eindeloos lange verlanglijst met speeltjes en spelletjes. Maar als volwassenen is het nog niet zo eenvoudig om een verlanglijstje te maken. Er is niet meer zoveel leuks dat we op het oog hebben en wat we wel graag willen hebben, valt vaak niet binnen het budget van de gasten op het feest. Bovendien hebben we als volwassenen ons eigen geld en kopen we de dingen die we heel graag willen hebben al snel zelf. Maar niet getreurd: in dit artikel helpen we je uit de brand. Wij geven 5 originele ideeën voor cadeaus zodat je de volgende keer als iemand vraagt ‘Wat wil je graag hebben?’ niet meer met je mond vol tanden staat, maar een mooie verlanglijst paraat hebt.

  • Een uitje of activiteit
  • Kookgerei
  • Boeken
  • Gezelschapsspellen
  • Tijdschriftabonnement

5x een leuk cadeau om te vragen

Vind je het lastig om een verlanglijstje op te stellen of iemand te zeggen wat je echt leuke cadeaus vindt? Dan helpen wij je graag op weg. Wij delen 5 originele ideeën voor cadeaus. Dit zijn stuk voor stuk cadeaus waar je niet zo snel zelf aan denkt, maar waar je zeker weten erg gelukkig van zult worden.

Idee 1 om te vragen als cadeau: Een uitje of activiteit

Als je geen behoefte hebt aan meer spullen, dan is een uitje of een activiteit altijd een leuk idee. Er zijn vast wel activiteiten die je altijd al wilde ondernemen, maar waar je zelf niet de tijd of het geld voor vrijmaakt. Of het nu een weekendje weg, een cursus pottenbakken of een middagje suppen is: als je het graag wilt, kun je het op je verlanglijstje zetten. Een bezoek aan het theater, een bioscoopbezoek, een diner, een museumbezoek, een cursus of workshop of een festivalbezoek: de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Mensen vinden het vaak heel erg leuk om een activiteit of een uitje cadeau te doen. Wees echter wel specifiek in je wensen. Je hebt niets aan een cadeaubon voor een dagje in de sauna aan de andere kant van het land, en een tegoedbon voor een grillrestaurant als je vegetariër bent, komt ook niet zo van pas. Maar schroom niet om een activiteit of een leuk uitje op jouw verlanglijstje te zetten. Daar heb je ontzettend veel plezier van.

Idee 2 om te vragen als cadeau: Kookgerei

Als je denkt dat je alles al hebt dat je nodig hebt, aarzel dan niet om dingen te vragen die je misschien niet zo snel voor jezelf zou kopen. Handige keukengadgets vallen zeker in deze categorie. Een goede messenset, een stoommandje, een fonduepan: het zijn dingen die je waarschijnlijk wel kunt gebruiken, maar die je niet zo snel zelf zult kopen. Daarom zijn het ideale cadeaus voor op een verlanglijstje. Nog een paar suggesties voor handige keukengadgets: een slimme knoflookpers, een passeerzeef, een oliespray, een patatsnijder, vacuüm voorraaddozen of een oventhermometer.

Idee 3 om te vragen als cadeau: Boeken

Als je het aan ons vraagt, heb je nooit genoeg boeken in huis. Lezen is een heerlijk tijdverdrijf en nog leerzaam ook. Of je nu houdt van fantasy, thrillers, romans of non-fictie: het aanbod is eindeloos en is ligt dus altijd wel een goed boek op je te wachten. Gun jezelf een nieuw literair avontuur en vraag een goed boek voor een feest- of verjaardag. Wees wel specifiek in het genre of de titel wanneer je om boeken vraagt. Zo voorkom je dat je wordt opgezadeld met boeken die je helemaal niet wilt lezen. Een cadeaubon is natuurlijk ook altijd een leuk alternatief. Of wat dacht je van de boeken van De Zeven Zussen? Bijvoorbeeld leuk als cadeau voor je zus.

Idee 4 om te vragen als cadeau: Gezelschapsspellen

Met een flinke selectie gezelschapsspellen in huis vervelen jullie je geen moment. Bord- en gezelschapsspellen zijn weer helemaal terug van weggeweest en het aanbod is nog nooit zo uitgebreid geweest als nu. Staan alleen de klassiekers Risk, Monopolie en Ganzenbord bij jou in de kast? Zet dan heel snel een paar nieuwe gezelschapsspellen op jouw verlanglijstje. Of je nu houdt van kaartspellen, escape rooms, avonturenspellen of coöperatieve spellen: voor elke smaak en elke interesse is er een bordspel te vinden. Laat je verrassen door de cadeaugever of vraag juist specifieke bordspellen voor een gezellige game night met vrienden en familieleden.

Idee 5 om te vragen als cadeau: Tijdschriftabonnement

Wanneer is de laatste keer dat jij een tijdschrift voor jezelf kocht? De meeste mensen vinden het heerlijk om door een tijdschrift te bladeren, maar doen dit vaak alleen bij de kapper of de dokter. Gun jezelf een leuk tijdschrift en vraag om een tijdschriftabonnement of een cadeauabonnement voor jouw verjaardag of voor een feestdag. Daar heb je nog weken of maanden plezier van; iedere keer als het blad op de mat valt. Bovendien heb je ruime keuze. Of je nu van snelle auto’s, beauty, roddels, interieurdesign of koken houdt, er is vast en zeker een tijdschrift beschikbaar dat past bij jouw interesses.

Welk cadeau wil ik?

Hopelijk heb je nu genoeg cadeau inspiratie gekregen voor je eigen verlanglijst. Sommige van onze ideeën vallen misschien helemaal binnen jouw straatje, maar anderen waarschijnlijk weer niet. Je kunt je door ons natuurlijk prima laten inspireren, maar uiteindelijk moet je jezelf altijd afvragen: ‘Welk cadeau wil ik nou écht graag hebben?’. Onze laatste tip: als je een leuk cadeau idee voor jezelf hebt opgedaan, zet deze dan meteen op je verlanglijstje. Zo heb je altijd je cadeautips bij de hand wanneer iemand ernaar vraagt.

Via Wensenlijstjes.nl kun je eenvoudig online een verlanglijstje maken en doorsturen naar al je vrienden en familie. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Copyright Wensenlijstjes.nl - van Tour Online