Cadeau inpakken? Zo pak je een cadeau origineel in!

Een cadeau inpakken

Je hebt het ideale cadeau gevonden voor een verjaardag of feestdag, maar hoe kun je dit nu leuk en feestelijk presenteren? Dat doe je uiteraard door het mooi in te pakken. Maar hoe pak je een cadeau in? Ben je bang dat je hier niet zo bedreven in bent? Geen zorgen, wij geven in dit artikel de leukste tips om jouw cadeau mooi en origineel in te pakken. Zo komt jouw cadeau goed voor de dag!

  • Varieer met cadeaupapier
  • Leef je uit met allerlei soorten versieringen
  • Cadeau inpakken met de Origami technieken
  • Tekeningen en schilderwerkjes
  • Cadeaumand
  • Cadeaupapier stempelen
  • Furoshiki: Cadeaus inpakken met een doek in plaats van cadeaupapier
  • Beschrijfbaar cadeaupapier
  • Botanisch versieren
  • Cadeautasjes

Hoe cadeau origineel inpakken?

Je verwacht het misschien niet, maar de verpakking van iets is vaak net zo belangrijk als het product zelf. Hoe vaak laat jij je in de winkel of in de supermarkt niet leiden door een aantrekkelijke verpakking? Datzelfde geldt voor cadeaus. Door een cadeau mooi in te pakken, maar je de verrassing nog leuker. Bovendien bouw je er spanning en nieuwsgierigheid mee op. Zo hebben jij en de ontvanger nóg meer plezier van het cadeau.

Veel mensen laten hun cadeaus standaard inpakken in de winkel. Er wordt een mooi papiertje omheen gedaan en je bent helemaal klaar. Maar erg origineel is het niet. Als je eens echt wilt uitpakken, kun je op allerlei leuke manieren een cadeau inpakken. Hoe pak je een cadeau dan leuk in? Wij delen enkele tips voor originele en feestelijke cadeauverpakkingen.

Tip 1: Varieer met cadeaupapier

Zo’n standaard cadeaupapiertje van de speelgoedwinkel of het warenhuis is leuk, maar niet heel bijzonder. Probeer eens zelf te variëren met cadeaupapier. Combineer twee soorten cadeaupapier met elkaar voor meer kleur en prints, pak een cadeau in met krantenpapier of gebruik folie of crêpepapier. Er zijn geen regels voor het inpakken van cadeaus dus je kunt jouw fantasie de vrije loop laten.

Tip 2: Versier, versier, versier

Vind je zo’n cadeaupapiertje alleen maar wat saai? Leef je dan uit met allerlei soorten versieringen. Strikjes, touwtjes, stickers, belletjes, bloemen, confetti: je kunt allerlei materialen gebruiken om jouw cadeau extra flair te geven. Het leukste is om het cadeau helemaal af te stemmen op de gelegenheid. Pak je een cadeau in voor een verjaardag? Gebruik dan confetti, een ballon of mooie strikken ter decoratie. Is het cadeau bedoeld voor Kerst? Leef je dan uit met mooie naametiketten, dennentakken en strikken. Jouw cadeau springt er gegarandeerd uit. Ben je op zoek naar cadeau inspiratie voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens onze kerst cadeau ideeën of de sinterklaas cadeau ideeën voor pakjesavond.

Tip 3: Origami inpaktechnieken

De meeste mensen weten wel hoe ze een cadeautje eenvoudig kunnen inpakken, maar wist je dat er allerlei leuke vouwtechieken zijn om de cadeauverpakking nog bijzonderder te maken? Met origami maak je heel eenvoudig een echte blikvanger van jouw cadeau. Maak bijvoorbeeld een mooie strik voor op de cadeauverpakking of vouw de verpakking in de vorm van een hart. Je kunt zelfs je eigen cadeauboxen en -enveloppen vouwen als je er een beetje handigheid in hebt. Met een beetje ervaring met vouwen hoef je zelfs helemaal geen plakband te gebruiken tijdens het inpakken van het cadeau.

Tip 4: Tekeningen

Pak je een cadeautje in namens de kinderen? Maak dan zeker eens gebruik van de tekeningen en schilderwerkjes van jouw zoon of dochter. Je hebt ongetwijfeld een hele stapel kunstwerken thuis en zo komen die tekeningen heel goed van pas. Inpakken met tekeningen en kleurplaten is vooral een aanrader voor feestdagen als Vaderdag en Moederdag of kinderverjaardagen, maar in principe kan dit natuurlijk altijd!

Tip 5: Cadeaumand

Geef je meerdere cadeaus tegelijkertijd? Overweeg dan om de cadeautjes in te pakken in een mooie cadeaumand. Door de cadeaus mooi te presenteren in een mand, maak je echt iets bijzonders van jouw geschenk. Je kunt de cadeaumand zo groot maken als je zelf wilt en zelfs helemaal afstemmen op een bepaald thema of een specifieke kleur.

Tip 6: Cadeaupapier stempelen

Wil je jouw cadeaupapier een persoonlijk tintje geven? Kies er dan voor om jouw cadeaupapier te personaliseren met stempels. Met verf of inkt en leuke stempels kun je het cadeaupapier helemaal vormgeven zoals je zelf wilt. Maar je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van objecten die je toevallig al in huis had. De achterkant van een potlood of wattenstaafjes zijn ideaal voor het maken van polka dots. Met de onderkant van een petfles maak je prachtige bloemen op het papier. En wist je dat je van aardappels de leukste DIY-stempels kunt maken? Je kunt de aardappels in allerlei vormpjes snijden.

Tip 7: Furoshiki

Heb je wel eens gehoord van furoshiki? Furoshiki is de Japanse kunst van cadeaus inpakken met een doek in plaats van cadeaupapier. Het is een prachtige manier om een cadeau te presenteren en het is enorm duurzaam. Met een speciale vouw- en knooptechniek pak je het cadeau in en het is geschikt voor bijna elk product. De cadeaudoek kan keer op keer opnieuw worden gebruikt en zo start je direct een heel duurzame nieuwe trend.

Tip 8: Beschrijfbaar cadeaupapier

Wist je dat er cadeaupapier bestaat dat dienst kan doen als een heus krijtbord? Hoe leuk is dat! Met beschrijfbaar cadeaupapier kun je het cadeau helemaal personaliseren met tekst, tekeningen en versieringen. Zo maak je elk cadeau heel persoonlijk en vooral tijdens feestdagen hoeft er geen verwarring meer te ontstaan over welk cadeau voor wie bestemd is.

Tip 9: Botanisch versieren

Geef jouw cadeau extra flair met een prachtige tak, bloem of droogbloem op de verpakking. Zo’n kleurrijk element maakt het cadeau direct heel bijzonder en je kunt het cadeau zo helemaal afstemmen op het seizoen. Hoe leuk is het om een cadeau in te pakken met een mooie bloem eraan. Een touwtje eromheen en zelfs het meest saaie cadeaupapier is direct een blikvanger.

Tip 10: Cadeautasjes

Vind je het inpakken van cadeaus toch erg lastig of heb je er echt geen tijd meer voor? Dan kun je natuurlijk ook altijd gebruik maken van een cadeautasje. Deze tasjes zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en vormen en zo vind je voor elk cadeau wel een passend cadeautasje. En geef je een cadeaubon of kaart cadeau? Dan zijn er ook tal van leuke cadeau envelopjes beschikbaar om jouw cadeau extra mooi in te pakken.

Welk cadeau ga jij origineel inpakken?

Heb je genoeg tips gehad over hoe je het beste een cadeau kan inpakken? Dan kun je nu gaan nadenken over het cadeau, want hoe ga je een cadeau inpakken, zonder cadeau? Laat iemand op papier of online een verlanglijstje maken. Zo weet je precies wat iemand nog graag zou willen hebben. Via Wensenlijstjes.nl kun je eenvoudig online een verlanglijstje maken en doorsturen naar al je vrienden en familie. Hoe pak jij je volgende cadeau in? Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Via Wensenlijstjes.nl kun je eenvoudig online een verlanglijstje maken en doorsturen naar al je vrienden en familie.

Copyright Wensenlijstjes.nl - van Tour Online